Штучний інтелект Google придумав власний спосіб шифрування

Штучний інтелект Google придумав власний спосіб шифрування

Укрінформ
У новій дослідній роботі співробітники Google Мартін Абаді і Девід Р. Андерсен розробили три нейронні мережі з іменами Аліса, Боб і Єва і навчили їх передавати один одному замітки, використовуючи метод шифрування, який самі ж нейромережі і створили.

Про це повідомляє Новое время з посиланням на Engadget.

"Кожній нейромережі поставили завдання: Аліса повинна була надіслати секретне повідомлення, яке міг прочитати тільки Боб, в той час як Єва повинна була спробувати перехопити і розшифрувати повідомлення", - пише видання.

Експеримент розпочався з простого текстового повідомлення від Аліси, яке Боб міг би прочитати за допомогою спеціальних ключів шифрування. Боб і Аліса досить погано справлялися із завданням, але Аліса, через понад 15000 спроб, все-таки додумалася шифрувати текст краще, Боб ж паралельно займався дешифровкою повідомлень Аліси.

Тим часом у Єви, яка діяла навмання, вийшло розшифрувати лише половину з усіх відправлених повідомлень. А, оскільки повідомлення було довжиною всього 16 біт, Єва, швидше за все, вгадувала повідомлення у випадковому порядку.

Цікаво, що практичного застосування методів шифрування не знайти, адже нікому невідомо, як саме мережа Аліса шифрує дані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-