У США успішно розділили сіамських близнюків

У США успішно розділили сіамських близнюків

Фото
Укрінформ
Команда лікарів у Нью-Йорку провела успішну операцію з розділення черепів та головного мозку сіамських близнюків.

Операція тривала майже добу, повідомляє CNN.

"Двоє хлопчиків - сіамських близнюків, які зрослися при народженні головами, були успішно розділені в п'ятницю в дитячій лікарні медичного центру Монтефіоре в Бронксі", - зазначається у повідомленні.

Операція з розділення 13-місячних Джейдона і Аніаса Мак-Дональдів розпочалася ще у четвер. Процедура роз'єднання тривала понад 16 годин, ще кілька знадобилося, щоб відновити черепи малюків та зробити їх цільними.

Джейдон був першим, якому успішно завершили всі процедури. Його вивезли з операційної близько 7:40 ранку з "ідеальною формою голови" у марлевій пов'язці. Джейдон станом на восьму ранку п'ятниці ще залишався у хірургії, зазначає телеканал.

В операції брали участь 20 фахівців на чолі з доктором Джеймсом Гудрічем, який вважається провідним спеціалістом у США у краніопагічній хірургії (з розділення черепів). Це була його сьома операція.

Близнюки Мак-Дональди були одним з найскладніших випадків. Процедура їх розділення тривала більше 22 годин. Батькам малюків довелося ухвалити нелегке рішення, зважившись на цей крок, адже операція становила великі ризики, в тому числі ймовірність смерті або пошкодження головного мозку одного чи обох хлопчиків.

Загалом на сьогодні відомо про 59 подібних операцій у світі з 1952 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-