Yahoo переглядала листи користувачів для розвідки США

Yahoo переглядала листи користувачів для розвідки США

Укрінформ
На вимогу американських спецслужб компанія Yahoo 2015 року створила програму для аналізу вхідних листів всіх користувачів свого поштового сервісу.

Про це повідомляє Reuters.

Програма була призначена для відсіювання в реальному часі всіх вхідних листів, що містять певне поєднання символів. Чи передала компанія при цьому спецслужбам будь-які відомості поки з'ясувати не вдалося.

Вимога до Yahoo надійшла в формі секретної директиви. Опитані журналістами експерти вважають, що відправником було АНБ чи ФБР.

Голова Yahoo Марісса Майєр доручила створити програму розробникам поштового сервісу Yahoo. Водночас вона не повідомила про це службу інформаційної безпеки компанії, яка за кілька тижнів роботи програми виявила її і прийняла за хакерів.

Дізнавшись, що створення програми було санкціоновано Майер, очільник служби Алекс Стамос звільнився з компанії.

Це перший відомий випадок, коли перевірка стосувалася аналізу настільки великого обсягу даних у реальному часі і коли її здійснення потребувало створення спеціального програмного забезпечення.

Нагадаємо: Yahoo! - американська компанія, яка володіє другою за популярністю в світі пошуковою системою та п'ятий за відвідуваністю веб-сайт в мережі Інтернет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-