В Yahoo повідомили про хакерську атаку з Росії - WSJ

В Yahoo повідомили про хакерську атаку з Росії - WSJ

Укрінформ
Yahoo - американська компанія, яка володіє другою за популярністю пошуковою системою в інтернеті, - восени 2014 року зафіксувала хакерську атаку з комп'ютерів з Росії.

Проте поки неясно, чи пов'язана вона з масовим витоком даних з Yahoo, про який стало відомо в четвер, повідомляє в суботу, 24 вересня, газета The Wall Street Journal (WSJ) з посиланням на джерело, близьке до розслідування, повідомляє DW.

22 вересня компанія Yahoo повідомила про злом, в результаті якого була викрадена інформація про аккаунти 500 млн користувачів. При цьому дирекція зазначила, що ці дані були викрадені в кінці 2014 року "особою, спонсорованою державою".

Джерело розповіло WSJ, що хакерська атака, що мала місце восени 2014 року, була виявлена лише через кілька тижнів. Керівництво Yahoo прийшов до висновку, що до атаки причетна Росія, оскільки вторгнення сталося з комп'ютерів в Росії, і хакери цікавилися конкретно 30-40 користувачами, які займаються бізнесом в РФ, сказав співрозмовник видання.

Він також додав, що восени 2014 року аналогічним хакреським атакам піддалися і кілька інших технологічних компаній, однак не уточнив, яких саме. За словами джерела, розслідуванням масового витоку даних в Yahoo займається ФБР. У ФБР і в посольстві Росії у Вашингтоні відмовилися від коментарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-