Станція Cassini отримала зображення гексагона Сатурна

Станція Cassini отримала зображення гексагона Сатурна

Укрінформ
Дослідники місії Cassini склали анімацію, яка дозволяє розглянути гексагон Сатурна - унікальне погодне явище, яке являє собою вихор правильної шестикутної форми на північному полюсі планети.

Як повідомляється на сайті NASA, відео було складене зі знімків, зроблених станцією Cassini.

Гексагон Сатурна – вихор, центр якого розташовується на північному полюсі планети. Розмір його ока перевершує розмір ока середнього урагану на Землі у 50 разів. У ньому є також безліч невеликих вихорів, найбільший з яких розташовується біля нижнього правого кута гексагона. Його діаметр скаладає приблизно 3500 кілометрів, що вдвічі більше, ніж діаметр найбільшого урагана на Землі.

Космічна станція Cassini-Huygens, вартість якої складає більше 3 мільярдів доларів, була запущена в космос в 1997 році для дослідження Сатурна і його супутника Титана, зазначає DT,ua. Її названо на честь італійського науковця Жана Доменіко Кассіні.

Cassini-Huygens – одна з найбільш грандіозних космічних станцій, що були запущені в космос з величезною кількістю інструментів і камер для точних вимірювань і високоякісних знімків в різних атмосферних умовах і спектрі кольору. Станція складається з орбітальної станції Cassini (побудована NASA) і зонда Huygens (European Space Agency).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-