Volkswagen готується заплатити близько $10 млрд через суд

Volkswagen готується заплатити близько $10 млрд через суд

Укрінформ
Всесвітня відома німецька компанія-автовиробник Volkswagen готується виплатити близько $10 млрд компенсації за шкоду, нанесену через встановлене на деякі авто програмне забезпечення, яке некоректно показує викид окису азоту.

Про це повідомило інформагентство Bloomberg.

"Volkswagen AG заплатить власникам дизельних автомобілів ні багато, ні мало - по $7 тис. кожному та погодиться профінансувати програму, щоб компенсувати забруднення повітря. Ведуться переговори щодо виплати близько $10 млрд доларів в якості подання до федерального суду наступного тижня", - цитує інформагентство джерела, знайомі з ходом розслідування.

При цьому зауважується, що програма з відновлення навколишнього середовища є одним із ключових пріоритетів для регулюючих органів влади, які наполягають, передусім, на виправленні недоліків у 482 тис. автомобілях з дизельними двигунами. Зазначається, що вони випускають окис азоту в повітря з перевищенням у 40 разів більше норми.

За іншими джерелами, сума загальних виплат автовиробником оцінюється до $10,3 млрд. Водночас вказується, що ця сума може не передбачати частину додаткових витрат, пов'язаних з екологічними компенсаціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-