Роль дворецького в розумному будинку буде виконувати робот

Роль дворецького в розумному будинку буде виконувати робот

Відео
Укрінформ
Дослідники з Міждисциплінарного центру в Герцлії, Корнельського університету спільно з представниками компанії SK Telecom розробили прототип соціального робота для тактильного управління елементами розумного будинку.

Про це пише IEEE Spectrum.

Робот, що отримав ім'я Vyo, зовні нагадує настільну лампу з рухомою "головою", камерою та дисплеєм. Користувачеві пропонується взаємодіяти з роботом за допомогою екрану і пластикових фізичних іконок (творці називають їх "фіконкамі"), кожна з яких позначає ту чи іншу систему або домашній прилад.

Наприклад, за допомогою червоної іконки у вигляді язиків полум'я можна керувати системою опалення у будинку - якщо її покласти на підставку, то камера робота розпізнає її і включить опалення. При цьому, переміщаючи іконку по підставці, власник робота зможе регулювати температуру (або яскравість освітлення, якщо мова йде про "фіконку", що відповідає за управління лампами в будинку). Для вимкнення пристрою достатньо прибрати потрібну іконку з підставки.

Якщо з якої-небудь причини пристрій або система розумного будинку перестане функціонувати в штатному режимі, робот почне неспокійно "озиратися" у різні сторони, щоб привернути увагу господаря.

Як відзначають розробники робота, бажання створити Vyo з'явилося через те, що зараз розумний будинок замість самостійної і зрозумілої системи часто є набором окремо керованих пристроїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-