Китайські археологи знайшли пивоварню віком 5 тис. років

Китайські археологи знайшли пивоварню віком 5 тис. років

Укрінформ
Група археологів виявила під час розкопок в китайській провінції Шеньсі все необхідне для приготування пива: вік глиняного посуду зі слідами ячменю, хмелю, зерна і коренеплодів перевищує 5 тисяч років.

Про це повідомляє ВВС.

Ця знахідка стала найдавнішим свідченням пивоваріння на території сучасної КНР.

Археологів особливо зацікавив ячмінь: раніше вважалося, що цей злак став використовуватися в харчових цілях в Китаї як мінімум на тисячу років пізніше.

Вчені досі не знають, в яких пропорціях змішувалися інгредієнти, у зв'язку з чим смак стародавнього напою залишається загадкою.

Згідно з припущенням археологів, пиво могло бути кисло-солодким.

Стародавні пивоварні того ж віку, що і підвал в Шеньсі, знаходили також у Єгипті та Ірані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-