Китайські археологи знайшли пивоварню віком 5 тис. років
Укрінформ
Група археологів виявила під час розкопок в китайській провінції Шеньсі все необхідне для приготування пива: вік глиняного посуду зі слідами ячменю, хмелю, зерна і коренеплодів перевищує 5 тисяч років.
Про це повідомляє ВВС.
Ця знахідка стала найдавнішим свідченням пивоваріння на території сучасної КНР.
Археологів особливо зацікавив ячмінь: раніше вважалося, що цей злак став використовуватися в харчових цілях в Китаї як мінімум на тисячу років пізніше.
Вчені досі не знають, в яких пропорціях змішувалися інгредієнти, у зв'язку з чим смак стародавнього напою залишається загадкою.
Згідно з припущенням археологів, пиво могло бути кисло-солодким.
Стародавні пивоварні того ж віку, що і підвал в Шеньсі, знаходили також у Єгипті та Ірані.