Китай запланував до 2050 року стати провідною науково-технічною державою

Китай запланував до 2050 року стати провідною науково-технічною державою

Укрінформ
До 2020 року Китай увійде до переліку країн інноваційного типу, до 2030 року - вийде в перші ряди інноваційних держав, а на 2050-й стане провідною світовою державою науково-технічних інновацій.

Такі завдання визначені у Державній програмі стратегії інноваційного розвитку, опублікованій днями ЦК КПК і Держрадою КНР, повідомляє Сіньхуа.

Документ обсягом 13 тисяч ієрогліфів містить шість розділів, включаючи стратегічні вимоги, завдання і гарантії досягнення поставлених цілей.

У програмі передбачено, що інновації мають стати основною рушійною силою розвитку. При цьому науково-технічні інновації повинні підтримуватися новаціями в галузі суспільних інститутів, культури, моделей управління та торгівлі, що дозволить економічного розвитку перейти на більш високий рівень з більш раціональною структурою.

У документі поставлені 8 стратегічних завдань, включаючи, зокрема, просування інновацій системи індустріальних технологій, посилення первинних інновацій, оптимізацію регіонального інноваційного розміщення, реалізацію важливих науково-технічних проектів, підготовку висококваліфікованого персоналу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-