Uber випробовує машини без водія

Uber випробовує машини без водія

Укрінформ
Компанія Uber, що пропонує послуги з виклику таксі через мобільний додаток, розпочала випробування безпілотного автомобіля в Піттсбурзі, штат Пенсільванія.

Тести проводяться на гібридному автомобілі Ford Fusion, оснащеному радарами, лазерними сканерами і відеокамерами з високою роздільною здатністю, повідомляє Бі-Бі-Сі.

"Інженери вивчають здатність бортового обладнання збирати і позначати на карті дані про маршрут і самостійно керувати машиною. За кермом поки залишається досвідчений водій, який контролює роботу приладів. Uber хоче мати 100% упевненість в можливостях безпілотного автомобіля", - зазначається в повідомленні.

На думку компанії з Сан-Франциско, Піттсбург є ідеальним "полігоном" для обкатки безпілотної технології управління автомобілем завдяки різноманітності дорожніх та погодних умов у місті.

Інженерний підрозділ фірми, Uber Technologies Inc., оголосив у минулому році про партнерство з університетом Карнегі-Меллона в Піттсбурзі у реалізації цього проекту.

Нагадаємо: раніше опоненти Uber заявляли, що компанія залучає до роботи некваліфікованих водіїв, що ставить під загрозу безпеку клієнтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-