В США почалося тестування корабля-«безпілотника»

В США почалося тестування корабля-«безпілотника»

Укрінформ
Міністерство оборони США відправило у тримісячний випробувальний похід прототип нового безпілотного корабля під назвою "Sea Hunter", призначеного для виявлення підводних човнів у світовому океані.

Як повідомляє Associated Press, програма випробувань так званого "Морського мисливця" в загальному розрахована на два роки.

"Ми хочемо переконатися, що наші безпілотні судна можуть діяти як додаток до людських екіпажів і допомагатимуть не піддавати людей надмірній небезпеці", - повідомив представник розробника судна - Агентства передових оборонних дослідницьких проектів (DARPA) Міноборони США.

На думку американських військових, "Sea Hunter" дасть поштовх до розвитку не тільки військових, але і комерційних морських безпілотних судів.

Повідомляється, що для підстраховки у першому поході на кораблі буде присутній екіпаж, який має проконтролювати правильність функціонування систем судна без втручання людини.

При цьому керівник випробувань Скотт Літтлфілд повідомив, що мова не йде про дистанційне керування судном - корабель отримуватиме завдання з командного центру і самостійно виконуватиме їх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-