«Розумна» виделка буде імітувати смак солі

«Розумна» виделка буде імітувати смак солі

Укрінформ
Інженери з лабораторії Remoto Lab Токійського університету розробили «розумну» виделку, яка імітує солоний смак їжі завдяки слабким розрядами електричного струму.

Про це повідомляє Nikkei Technology.

Творцем прототипу «розумного» столового приладу виступив Хіромі Накамура з Rekimoto Lab. За основу була взята вже існуюча технологія смакового тесту, що визначає сприйнятливість язика до різних смаків. Робота над «розумною» виделкою зайняла у нього шість років.

У ручку виделки вмонтовані акумулятор і електричні схеми. Коли користувач підносить її до рота, він натискає відповідну кнопку, що активує один з трьох рівнів електричного струму. Кожен з цих рівнів, впливаючи на язик людини, імітує різну ступінь солоності їжі. Також, за словами розробника, виделка може імітувати кислий і «металевий» смаки страв.

Ця виделка може використовуватися в першу чергу людьми, які дотримуються дієти. Приміром, гіпертоніки, яким сіль протипоказана. До речі, у процесі розробки «розумної» виделки її творець зробив невелике наукове відкриття: як виявилося, часник і перець підсилюють смак солі.

Акумулятор виделки тримає заряд приблизно шість годин. Вартість створення прототипу склала 17,7 долара.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-