Microsoft продемонструвала роботу комунікаційної системи для «голопортаціі»

Microsoft продемонструвала роботу комунікаційної системи для «голопортаціі»

Відео
Укрінформ
Дослідницький підрозділ компанії Mirosoft продемонстрував роботу комунікаційної системи, яка може виводити ростові голограми співрозмовників. Такий підхід розробники назвали «голопортацією» (holoportation).

Про це повідомляється на сайті Microsoft.

Система, за допомогою окулярів доповненої реальності Hololens, дозволяє співрозмовникам бачити об'ємне зображення один одного в режимі реального часу. Для сканування використовується кілька 3D-камер (RGB-D), встановлених навколо майданчика. На камеру, з якої виробляється зйомка, також встановлено додатковий пристрій, який відстежує переміщення камери щодо сцени і дозволяє накладати AR-контент поверх реального світу.

На відео, яке розміщене нижче, керівник дослідницького підрозділу спочатку розмовляє з одним з колег і навіть намагається «дати п'ять» йому. Після цього представник Microsoft «спілкується» сам з собою, а також розмовляє з дочкою, яка знаходиться на іншому майданчику. При цьому система може відтворювати трансляцію, дозволяючи в буквальному сенсі «увійти в спогади», зазначає головний герой демонстраційного ролика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-