€7700 заробили жителі будинку у Литві, продаючи сонячну електроенергію

€7700 заробили жителі будинку у Литві, продаючи сонячну електроенергію

Укрінформ
Жителям одного з багатоквартирних будинків у Литві, дах якого вкритий сонячними батареями, вдалося не лише значно зекономити на електроенергії, а ще й заробити. Минулого року така електростанція заробила 7700 євро на електроенергії – на 14% більше, ніж жителям треба було на опалення і гарячу воду.

Про це повідомляє Eco Town.

Так, у 2015 році опалення будинку обійшлося в 4200 євро, води - в 2600 євро.

Жителі уклали 12-річний договір на продаж електроенергії, в майбутньому вони планують використовувати отримані від продажу електроенергії гроші на інші побутові цілі.

«Продавши електроенергію, всі кошти пропорційно розподіляються між жителями будинку, ці кошти допомагають погасити витрати на житло. Грошей вистачає на покриття близько 30% витрат на адміністрування будинку, наприклад, прибирання у під’їздах, догляд за територією. Електроенергія буде приносити користь ще років 8, потім перерахуємо, а доходи плануємо використовувати для оновлення інфраструктури будинку», - говорить голова житлового товариства Сандра Павлова.

Загалом, у проект було інвестовано 43,400 євро.

«Досягнуті результати показують, що ми досягли мети - побудували перший багатоквартирний будинок класу A, витрати на опалення якого повністю погашають доходи від продажу електроенергії. Іншими словами, жителям 12 років не доведеться платити за опалення, оскільки на такий термін підписано договір про продаж електроенергії» - сказав  голова правління будинку Арвідас Авуліс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-