Toyota Motor Corp представила новий автомобіль

Toyota Motor Corp представила новий автомобіль "Kymeta Concept" з інноваційною системою супутникового зв’язку

Укрінформ
В рамках Північноамериканського міжнародного автосалону (North American International Auto Show, NAIAS), що проходив цього року в Детройті, 12 січня 2016 року компанія Toyota Motor Corp продемонструвала свій концептуальний автомобіль "Kymeta Concept". Основною особливістю цього автомобіля, побудованого на базі моделі Mirai FCV (Fuel-Cell Vehicle), є те, що для постійного зв'язку з зовнішніми інформаційними системами та Інтернетом в ньому використовується інноваційна система супутникового зв'язку.

Про це повідомляє Nikkei Technology.

Сучасні "підключені" автомобілі (connected cars) обмінюються інформацією із зовнішніми системами за допомогою існуючих бездротових мереж, переважно - мобільного зв'язку. На жаль, існуючі мережі не забезпечують досить рівномірне покриття усіх регіонів з гарантовано високою швидкістю підключення. Цю можливість зараз може надати тільки супутниковий зв'язок, однак, традиційні параболічні антени, що використовуються для такого зв'язку, досить великі для того, щоб їх можна було встановити на даху легкового автомобіля.

Вищезазначена проблема була успішно вирішена фахівцями японської компанії Kymeta Corp, які, у співпраці з фахівцями компанії Toyota розробили конструкцію і виготовили перші зразки плоских антен супутникового зв'язку. Невеликі розміри і мала товщина цих антен дозволяють без зусиль встановити їх на даху автомобіля.

Наявність супутникового зв'язку в автомобілі "Kymeta Concept" дозволить йому здійснювати обмін інформацією з зовнішніми хмарними системами незалежно від його місця розташування і від метеорологічних умов. Супутниковий зв'язок забезпечує більшу швидкість підключення, що дозволяє приймати і передавати великі обсяги даних в будь-якій точці світу. Все це забезпечить передачу докладної високоточної навігаційної інформації, яку зможуть використовувати майбутні системи автоматичного водіння автомобілів-роботів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-