Техогляд авто повернуть, але не під крилом ДАІ - Мінінфраструктури

Техогляд авто повернуть, але не під крилом ДАІ - Мінінфраструктури

Укрінформ
Міністерство інфраструктури спростовує інформацію про запровадження технічних оглядів через систему МРЕВ та ДАІ.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Насправді, на виконання угоди про Асоціацію з ЄС та з метою підвищення рівня безпеки руху на дорогах, в Україні запрацює нова сучасна система перевірки придатності транспортних засобів до експлуатації. З моменту прийняття розробленого Мінінфраструктури законопроекту нововведення будуть вступати в силу поступово, протягом 2015 - 2022 років", - наголосили у профільному міністерстві.

Нова система перевірки, зауважили в Мінінфраструктури, стосуватиметься, в першу чергу,  комерційних транспортних засобів, що здійснюють перевезення вантажів та пасажирів.

"Перевірки виконуватимуть спеціально підготовлені експерти на пунктах технічного контролю, якими можуть бути звичні українцям станції технічного сервісу (СТО). Легкові автомобілі громадян необхідно буде вперше перевірити в період з 01.11.2019 по 28.02.2021 року. Нові легкові автомобілі підлягатимуть перевіркам вперше через 4 роки після державної реєстрації, а далі - кожні 2 роки", - поінформували в міністерстві.

Нагадаємо, що проектом пропонується імплементувати норми 14 актів законодавства ЄС: 9 актів - згідно з Угодою про асоціацію та 5 - системно з ними пов'язаних, що врегульовують такі питання, як допуск до ринку перевезень, організація громадських перевезень, робочий час та час відпочинку водіїв, підтримання рівня професійної компетентності водіїв, застосування обмежувачів швидкості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-