В СБУ кажуть, не питали у працівників про дорогі авто, але «тема цікава»

В СБУ кажуть, не питали у працівників про дорогі авто, але «тема цікава»

Укрінформ
Службове розслідування інциденту із журналістами, які знімали співробітників СБУ на дорогих авто, не стосувалося суті сюжету, а лише деталей конфлікту.

Про це на засіданні Комітету ВР з питань свободи слова у середу заявив заступник начальника Головної інспекції СБУ Юрій Павленко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наказами, якими було призначено службове розслідування, відповідними інструкціями, його предметом були визначені деталі інциденту. Що стосується інших питань, це може бути предметом інших службових розслідувань», - сказав Павленко, коментуючи інцидент із затриманням журналістів програми «Схеми», які знімали приїзд на роботу співробітників на дорогих авто.

Відповідаючи на запитання членів Комітету, він повідомив, що за результатами службового розслідування до дисциплінарної відповідальності було притягнуто трьох співробітників СБУ.

«Вони притягнуті за порушення встановленого порядку доповіді керівництву про події та обставини інциденту», - уточнив Павленко.

Він акцентував увагу на тому, що ситуація є нерядовою, «тому що ви ж знаєте, які події відбуваються у зв'язку з терористичними загрозами, і в зв'язку з цим Службою безпеки дійсно запроваджений посилений режим охорони режимних об'єктів».

У свою чергу заступник голови СБУ Михайло Глуговський зазначив, що порушене у журналістському сюжеті питання «цікаве». За його словами, в системи СБУ є спеціальна служба внутрішніх розслідувань, до компетенції якої належить вивчення подібних питань.

З огляду на це голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Вікторія Сюмар повідомила, що Комітет направить до СБУ колективний комітетський запит щодо порушених у програмі питань.

«Прошу вас дати відповідь, бо суспільство зацікавлене у цій інформації», - зазначила вона, звертаючись до працівників СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-