У Болгарії хакери атакували урядові сайти

У Болгарії хакери атакували урядові сайти

Укрінформ
У неділю, 1 листопада, в день другого туру загальних місцевих виборів у Болгарії, на сайти Народного зібрання (парламент), Центральної виборчої комісії, Національної комісії з доходів, Агентства державної безпеки, Комісії  з енергетичного і водного регулювання, інших державних інститутів було здійснено потужні хакерські атаки. 

Президент Болгарії Росен Пльовнелієв провів у зв'язку з цим спеціальний брифінг для журналістів,  повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

«Вважаю ці атаки не випадковими, тому я дав відповідні доручення  Агентству державної безпеки і чекаю від спецслужб роз'яснень щодо головного питання: хто стоїть за цією атакою», - заявив глава Болгарії. 

Після брифінгу хакреській атаці піддався і президентський сайт. 

Пізніше глава Асоціації «Інформаційне обслуговування» професор Михайло Константінов заявив, що атака на сайт Центрвиборчкому була вельми слабкою, тому роботу сайту вдалося швидко відновити. Робота решти сайтів держустанов майже відновлена. 

Спроби зламу сайту Центральної виборчої комісії Болгарії мали місце і минулої неділі, 25 жовтня, коли в країні проходив перший тур загальних місцевих виборів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-