Третина вихованців інтернатів і дитбудинків вивчатиме "домашню економіку"

Укрінформ
У 2013 році 30% вихованців соціальних навчальних закладів України пройдуть навчання з фінансової грамотності

У 2013 році 30% вихованців соціальних навчальних закладів України пройдуть навчання з фінансової грамотності.

Про це йдеться у прес-релізі проекту "Школа фінансової грамотності і підприємництва", ініційованого Асоціацією нової економічної освіти за підтримки її партнерів.

"Після реалізації внутрішньошкільних програм до проекту буде залучено близько 5 000 учнів, що становить 30% від загальної кількості соціально незахищених дітей, які проживають у школах-інтернатах і дитячих будинках (усього на даний момент їх кількість становить майже 16 000 осіб)", - відзначається у прес-релізі.

З грудня 2012 року до квітня 2013 року 50 вчителів опанують викладання курсу "Фінансове виховання" у соціальних навчальних закладах.

Наймасштабніша у країні програма навчання дітей із дитячих будинків і інтернатів основам "домашньої економіки" необхідна у зв'язку з результатами дослідження, проведеного у 5 містах України серед підлітків із соціальних навчальних закладів. Воно показало, що більшість вихованців слабо орієнтуються в нюансах повсякденного життя, у них відсутнє чітке уявлення про власне майбутнє, є завищені вимоги до держави.

Так, діти знають відомих бізнесменів краще, ніж вартість продуктів, 39% опитаних мріють про зарплату від 20 000 до 600 000 грн уже в 25 років, при цьому 47% дітей планують отримувати зарплати на рівні 1 000 - 5 000 грн. З них 10% вважають, що здатні утримувати сім'ю з 4 осіб, маючи сукупний прибуток 1 000 - 2 000 грн.

"Курс "Фінансове виховання" на 90% складається з практичних завдань і не передбачає читання класичних лекцій", - відзначив голова Асоціації нової економічної освіти Сергій Біденко. Завдання курсу - навчити дітей ефективному поводженню з грошима, плануванню сімейного бюджету, фінансовій і споживчій безпеці, резюмував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-