Сущенко планує допомагати із визволенням політв'язнів Кремля

Сущенко планує допомагати із визволенням політв'язнів Кремля

Укрінформ
Колишній бранець Кремля кореспондент Укрінформу Роман Сущенко і далі працюватиме як журналіст, а також має намір займатись публічною діяльністю у сфері визволення політв'язнів.

Про це він сказав на пресконференції в Укрінформі.

“Дійсно, я хочу повернутись до творчості, займатись журналістикою. Я вже написав заяву і зараз вже у штаті Укрінформу на посаді власного кореспондента. Подальші мої перспективи ми ще з гендиректором не обговорювали”, - сказав Сущенко.

Він також повідомив, що має намір займатись публічною діяльністю у сфері визволення політв'язнів. За словами журналіста, він мав розмову з юристами і вже розглядається ініціатива щодо створення структури, яка б опікувалась політичними в'язнями. “Це сто людей (українців, які утримуються в РФ - ред.), сто доль. Крім того, треба допомагати і тим, хто на окупованих територіях", - сказав Сущенко.

За його словами, найперше необхідно цю тему порушувати за кордоном. Важливо, щоб світові лідери та союзники України врегулювали питання щодо гуманітарного аспекту "захоплення заручників і використання їх як політичної зброї; головне це припинити”, наголосив Сущенко.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка 30 вересня 2016 року затримали в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому пред'явили звинувачення в шпигунстві.

Московський міський суд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму. 12 вересня Верховний суд РФ визнав це рішення законним.

Читайте також: Сущенко розповів про плани, журналістику та чи збирається у політику

7 вересня 2019 року між РФ і Україною відбулося взаємне звільнення утримуваними особами у форматі "35 на 35". В Україну повернулися 35 осіб, зокрема 11 незаконно засуджених українців і 24 моряки, захоплені у районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-