У Нью-Йорку відбулася виставка картин Романа Сущенка

У Нью-Йорку відбулася виставка картин Романа Сущенка

Фото, відео
Укрінформ
В Українському інституті Америки у Нью-Йорку відбулася виставка та аукціон малюнків українського журналіста Романа Сущенка, який вже понад 970 днів незаконно утримується у російській в’язниці за політично мотивованими звинуваченнями.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

На заході під назвою "Чорнила, цибулеве лушпиння та буряковий сік: мистецтво політичного в’язня Романа Сущенка" відбулася презентація з поясненням історії ув’язнення Сущенка та абсурдності звинувачень проти нього.

"Дуже дякуємо вам за те, що ви прийшли. Ви не уявляєте, наскільки важлива для нас ваша присутність, який сильний сигнал ми посилаємо світу і наскільки ця підтримка потрібна Романові", - звернулася до присутніх одна з організаторок заходу, активістка Razom Марина Приходько.

На екрані були продемонстровані відеозвернення доньки Романа Сущенка Юлії до відвідувачів заходу у Нью-Йорку, відеозвернення його друзів та рідних.

На захід також завітали генеральний консул України у Нью-Йорку Олексій Голубов та постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

"Ми мусимо продовжувати тиск на Росію. Використовувати кожну можливість. На урядовому рівні. Санкції. Але також влаштовуючи такі заходи, як цей. Чим більше людей знатимуть правду, тим легше буде українським дипломатам робити все можливе, аби звільнити наших людей", - заявив Єльченко у виступі.

Увазі відвідувачів були представлені 15 збільшених фотокопій малюнків Романа, створених в ув’язненні за допомогою доступних матеріалів - кулькової ручки, лушпиння цибулі, бурякового соку, кетчупу, прального порошку.

У Нью-Йорку відбулася виставка та аукціон картин Романа Сущенка / Фото: Тихий Георгій, Укрінформ

Після заходу відбувся "тихий аукціон". Охочі придбати одну з картин могли записати своє ім'я та ставку до спеціального листка відповідного назві картини. Стартовою ціною кожної копії організатори визначали 50 доларів.

"Я вражена завзятістю людини, яка знаходиться у такій складній ситуації, і незважаючи на це, може знайти життєве щастя, подарувати радість життя, навіть будучи засудженим. Та й малюнки самі просто неймовірні", - розповіла Кеті Наливайко, яка придбала чотири картини, на яких зображені місця, де вона бувала, і які близькі її серцю: Київ, Бруклінський міст, Лісабон, Париж.

За підсумками аукціону, загалом було продано 12 картин на загальну вартість 1250 доларів США. Зібрані кошти будуть спрямовані родині Романа Сущенка на покриття витрат на його підтримку у колонії, юридичний супровід, оплату зв’язку тощо.

Захід був організований волонтерською організацією Razom for Ukraine та Українським інститутом Америки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-