Сущенко надіслав з колонії новий малюнок - захід сонця на Гібралтарі

Сущенко надіслав з колонії новий малюнок - захід сонця на Гібралтарі

Фото
Укрінформ
Незаконно засуджений у РФ український журналіст Роман Сущенко, який перебуває в ув'язненні вже 950 днів, надіслав з колонії новий малюнок - пейзаж Гібралтару.

Про це повідомляє Укрінформ.

На звороті малюнка журналіст вказав: "Роман Сущенко. 2019. Захід сонця. Гібралтар. Папір, кулькова ручка, чай, лушпиння цибулі, акварель, пастель".

За словами доньки політв'язня Юлії Сущенко, у листі її батько написав, що почувається більш-менш нормально. Однак працівники колонії нечасто виводять його в магазин та на телефонні дзвінки. Через це він не може придбати поштові марки, які вже закінчилися.

Сущенко також розповів, що за кілька днів до пожежі у соборі Паризької Богоматері саме вирішив перечитати однойменний роман Віктора Гюго. Журналіст назвав це символічним збігом, адже, коли взявся за книгу, навіть не міг уявити, що пізніше почує по місцевому радіо цю трагічну новину.

Як повідомлялося, віднедавна Сущенко повернувся до техніки, яку використовував під час створення малюнків у СІЗО "Лефортово". Це пов'язано з тим, що у нього майже закінчилися фарби та інші художні матеріали, а бандероль з усім необхідним уже довгий час не віддають.

Раніше Сущенко надіслав із колонії зимовий пейзаж із Києво-Печерською лаврою, квітковий натюрморт, зображення Руанського собору, собору святої Софії (цей малюнок подарований митрополиту Київському і всієї України Епіфанію), Київського костелу св. Миколая, Львова, Макарської Рив'єри у Хорватії та грецького Акрополя.

Читайте також: Українські дипломати в ООН нагадали: Сущенко в неволі вже 950 днів

Вперше презентація виставки малюнків Сущенка відбулася торік у Києві, потім їх показали у Брюссельському прес-клубі, у Варшаві, Парижі та Кишиневі.

8 травня виповнюється рівно 950 днів з дня арешту Сущенка. Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка на порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним.

7 листопада стало відомо, що Сущенка етапували до колонії № 11 у Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-