Зло зламається об таких людей, як Сущенко – посол в Австрії

Зло зламається об таких людей, як Сущенко – посол в Австрії

Відео
Укрінформ
Посол України в Австрії Олександр Щерба привітав кореспондента Укрінформу Романа Сущенка з 50-річчям, наголосивши, що саме через таких людей як Сущенко і зламається зло.

Про це посол Олександр Щерба заявив у відеозверненні з нагоди Дня народження незаконно ув’язненого в Росії журналіста, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

"Дорогий Романе, життя – це протистояння зі злом. Так було, є і буде. Кожен наш крок, кожне наше рішення, велике і мале – це вибір між добром і злом. Зараз зло перебуває на підйомі. Воно думає, що його час настав. Але цей час – не назавжди. Рано чи пізно зло зламається, і зламається воно не об каміння, і не об зброю – а об таких людей як Ви. Людей, які стоять до кінця, яких не вдалося обдурити або спокусити", - заявив дипломат.

Він зазначив, що на долю Романа Сущенка та його сім’ї випала найважча ноша – "ноша, яку Ви не можете поділити ні з ким".

"Сьогодні, коли Ваші кати відрізали Вас від світу, знайте: світ все одно з Вами, люди доброї волі з Вами. І те, що Ви стоїте до кінця - не дарма. Перед людьми, перед Україною, і перед Богом. З Днем народження!", - заявив Олександр Щерба.

Як відомо, 8 лютого Роману Сущенку виповнюється 50 років. Вже третій рік поспіль він проводить свій день народження у російській в’язниці.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, з порушенням міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули сфабриковані обвинувачення у шпигунстві. Суд проходив у закритому режимі, сторона обвинувачення так і не продемонструвала доказів "шпигунства" журналіста.

Читайте також: Місія України при НАТО привітала Сущенка з днем народження

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним. Наразі він перебуває в колонії №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Нині у світі триває флешмоб на підтримку українського журналіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-