Сущенка в лютому може відвідати український консул

Сущенка в лютому може відвідати український консул

Укрінформ
На початку лютого незаконно засудженого в РФ українського журналіста Романа Сущенка відвідає український консул або громадський захисник Марк Фейгін.

Про це сам Фейгін розповів кореспонденту Укрінформу.

"Нагадую, що скоро, на початку лютого (п'ятниця, 8 лютого, - ред.) моєму підзахисному Роману Сущенку виповниться 50 років. Планується, що десь в ті дні у нього побуває або консул України в Москві, або я", - сказав Фейгін.

Як повідомлялося раніше, в середині січня Сущенку вперше дозволили тривале побачення з дружиною і дочкою.

Читайте також: Україна в ОБСЄ знову закликала Кремль звільнити політв'язнів

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому пред'явили обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним.

8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання. 7 листопада ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували в колонію №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіне).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-