Брюссельське видання EU Today підтримало Сущенка

Брюссельське видання EU Today підтримало Сущенка

Укрінформ
Для друзів і колег творчість протиправно ув'язненого в Росії кореспондента Укрінформу Романа Сущенка стала визнаною не лише у царині журналістики, але й живопису.

Про це пише у день католицького Різдва 25 грудня брюссельське видання EU Today, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Автор публікації британський журналіст Гарі Картрайт ділиться своїми враженнями від творчості Романа, малюнки якого, створені в місцях ув'язнення в РФ, виставлялися у грудні у Брюссельському прес-клубі.

«Кореспондент Укрінформу у Парижі Роман Сущенко також має другий вимір свого таланту, як вишуканий художник. Сумно, що митець не міг бути присутнім особисто, адже нині ув'язнений в Росії через сфабриковані обвинувачення», - пише EU Today.

Картрайт відзначає, що друзі й колеги-журналіста Романа Сущенка пам'ятають його, особливо у ці різдвяні святкові дня, та продовжують вимагати звільнення українського журналіста.

Читайте також: Сущенко, Сенцов та інші заручники Кремля отримали листи підтримки з Франції

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка протиправно затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму: 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення «законним».

У листопаді Сущенка етапували до ФКУ ВК-11 УФСВП Росії по Кіровській області (м. Кірово-Чепецьк, с. Утробіно).

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-