Фейгін оскаржить рішення не пускати його до Сущенка

Фейгін оскаржить рішення не пускати його до Сущенка

Укрінформ
Громадський захисник незаконно засудженого в РФ українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін оскаржуватиме рішення керівництва колонії в Кірово-Чепецьку не пускати його до підзахисного.

Про це Фейгін розповів кореспондентові Укрінформу.

«Наприкінці листопада я і адвокат Романа Сущенка за договором їздили в колонію в Кірово-Чепецьк. Адвоката тоді пустили до Романа, а мене, громадського захисника, ні. Тоді можна було подумати, що це просто перестраховка начальника ВК-11 Масалітіна. Однак днями Сущенко повідомив по телефону: в колонії його попереджають, що Фейгіна до нього не пропустять. Тепер вже я можу зробити висновок, що це свідомі дії адміністрації колонії, яка виконує вказівки керівництва зверху, від ФСВП і ФСБ. І я оскаржуватиму це », - сказав Фейгін.

Він уточнив, що згідно з частиною 4 статті 89 Кримінально-виконавчого кодексу РФ засудженого можуть відвідувати не тільки адвокати, а й всі «особи, які надають юридичну допомогу» (Фейгін - не тільки громадський захисник Сущенка в РФ, але й представляє його інтереси в ЄСПЛ) . Крім того, дана стаття - безумовна, тобто, згідно з нею, немає ніяких додаткових умов допуску або не допуску юриста до засудженого.

Читайте також: Керівництво колонії вирішило цього тижня не пускати Фейгіна до Сущенка

Найближчим часом Марк Фейгін збирається їхати в Кірово-Чепецьк на зустріч з Сущенком. Якщо підтвердиться, що його не пускають до підзахисного, юрист подасть заяву з цього приводу в ЄСПЛ, звернеться в наглядовому порядку в прокуратуру РФ, а також подасть скаргу в Кірово-Чепецький міський суд.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, в порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому пред'явили обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років засудження в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним.

8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання. 7 листопада ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенко етапували в ФКУ ВК-11 УФСВП Росії по Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-