У Сущенка в колонії проблеми з тиском, його можуть покласти на обстеження

У Сущенка в колонії проблеми з тиском, його можуть покласти на обстеження

Укрінформ
Незаконно засудженому в РФ журналісту Укрінформу Роману Сущенку лікарі колонії в селі Утробіно поставили діагноз "артеріальна гіпертензія" та рекомендують відвезти на обстеження в інше місто.

Про це він розповів під час телефонної розмови з родиною у п'ятницю, повідомила Укрінформу донька журналіста Юлія Сущенко.

"Лікарі колонії поставили батькові попередній діагноз "артеріальна гіпертензія", йому радять пройти додаткове обстеження. Однак через те, що у в'язниці в Утробіно немає необхідного обладнання, батька потрібно везти в інше місто і класти на стаціонар на тиждень. Імовірно, це вже буде після Нового року", - сказала Юлія Сущенко.

За її словами, Сущенку досі не видали ковдру, яку він придбав ще місяць тому в місцевому магазині. Що стосується окропу - його українцю приносять раз на день і, не давши випити, Сущенка одразу відправляють на прогулянку на вулицю. "Батько змушений завертати окріп в одяг, щоб хоч якось зберегти тепло, оскільки розеток у його камері немає, а в приміщенні дуже холодно, він ходить там у верхньому одязі", - наголосила донька журналіста.

Крім того, залишається невирішеним питання з дозволом щодо відвідування Сущенка його представником в ЄСПЧ Марком Фейгіним.

Також донька українського журналіста розповіла, що кореспонденція в колонію приходить приблизно раз на тиждень.

Юлія Сущенко закликала всіх небайдужих писати Роману листи, адже йому зараз дуже потрібна підтримка.

Читайте також: Комітет захисту журналістів включив Сущенка до звіту про ув'язнених працівників ЗМІ

Адреса, за якою йому можна писати:

Сущенко Роману Владимировичу ФКУ ИК-11 УФСИН России по Кировской обл., деревня Утробино, Кировская область, Россия 613043.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, в порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення у колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним.

8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання. 7 листопада ФСВП Росії повідомила посольству України у Москві, що Сущенка етапували до ФКУ ВК-11 УФСВП Росії по Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-