Родина Сущенка отримала від нього листа з

Родина Сущенка отримала від нього листа з "Матросской тишины"

Укрінформ
Рідні незаконно засудженого в РФ журналіста Укрінформу Романа Сущенка отримали від нього лист зі збірного пункту в'язниці "Матросская тишина" у Москві.

Про це розповіла Укрінформу донька Сущенка Юлія.

"Отримали довгоочікуваний лист від нашого Романа Сущенка з "Матросской тишины", датований 11 жовтня. Він прибув туди у неділю, 7 жовтня. Розповів, що, найімовірніше, перебуватиме там 10 діб, про кінцевий пункт відбування покарання батькові нічого не відомо, власне, про це нібито також не знає ніхто з працівників цього СІЗО. У камері разом з ним було ще троє осіб", - повідомила вона.

За словами доньки Сущенка, це останні новини про його місцезнаходження, офіційної інформації про те, куди журналіста повезли далі, немає. 

З того моменту, як Сущенко залишив СІЗО "Лефотово", пройшло чотири тижні.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Читайте також: Сущенко став лауреатом премії НСЖУ за захист свободи слова

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув’язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення "законним".

8 жовтня стало відомо про етапування Романа Сущенка до місця відбування покарання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-