Тимчасовий повірений України в Латвії сказала, що допоможе повернути Сущенка

Тимчасовий повірений України в Латвії сказала, що допоможе повернути Сущенка

Відео
Укрінформ
Тимчасовий повірений України в Латвії Аліса Подоляк вважає, що солідарна підтримка демократичного світу допоможе повернути незаконно ув'язненого українського журналіста Романа Сущенка на Батьківщину.

Про це вона заявила у відеозверненні до другої річниці від дня незаконного арешту Сущенка, яке є у розпорядженні Укрінформу.

"30 вересня виповнюється два роки, як російська влада затримала українського журналіста Романа Сущенка за сфабрикованими обвинуваченнями, і нещодавно присудила йому безглуздий і жорстокий вирок - 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму. Знаю Романа особисто і мала честь працювати з цим блискучим журналістом. Всі ми - патріоти України - сьогодні під прицілом безжальної російської репресивної машини. Ми знаємо ціну своєї позиції на підтримку України. Замість блискучої журналістської кар'єри Романа чекають моторошні роки російської в'язниці. Замість того, щоб виховувати своїх дітей і вести їх у майбутнє, він змушений надихати їх своїм прикладом нескореності і силою духу - в неволі", - наголосила вона.

Подоляк висловила переконання, що солідарна і потужна підтримка демократичного світу на захист свободи і прав людини, чого вже давно не існує в Росії, допоможе повернути Романа Сущенка і десятки українських політичних в'язнів на Батьківщину.

"Роман Сущенко буде вільний! Ми боротимемося! Свободу Сущенку! Свободу українським політичним в'язням! Слава Україні!" - заявила тимчасовий повірений України в Латвії.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунули звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ це спростували.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. Скарга на вирок була подана 5 червня. 12 вересня Верховний суд Росії визнав законним вердикт Московського міського суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-