Порошенко закликав ЄС натиснути на РФ для звільнення Сущенка, Сенцова і Балуха

Порошенко закликав ЄС натиснути на РФ для звільнення Сущенка, Сенцова і Балуха

Укрінформ
Президент Петро Порошенко закликав ЄС посилити тиск на Росію для невідкладного звільнення всіх українських політв'язнів Кремля, в тому числі Романа Сущенка, Олега Сенцова і Володимира Балуха.

Про це Порошенко заявив у Нью-Йорку під час переговорів з президентом Європейської ради Дональдом Туском, повідомив прес-секретар глави Української держави на своїй сторінці у Facebook.

Також про необхідність більшого залучення європейських країн в процес звільнення українців йшлося на зустрічі Порошенка з президентом Словаччини Андрієм Кіскою та іншими лідерами, які приїхали на Генасамблею ООН, зазначив Цеголко.

1
1

Крім того, за його словами, ще одна важлива тема усіх переговорів - активізація зусиль для розгортання миротворчої місії на Донбасі, а також посилення протидії незаконним діям РФ в Азовському морі.

Читайте також: Фейгін сказав, коли можуть етапувати Сущенка

Нагадаємо, усього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото: Цеголко, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-