Порошенко закликає Норвегію підтримати кампанію за визволення Сенцова і Сущенка

Порошенко закликає Норвегію підтримати кампанію за визволення Сенцова і Сущенка

Укрінформ
Президент Петро Порошенко закликав Норвегію приєднатися до міжнародної кампанії з вимогою звільнення з російських тюрем українських політв'язнів.

Про це він заявив під час зустрічі з міністром закордонних справ Королівства Норвегія Іне Сорейде, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я... просив би вас також докласти зусиль і приєднатися до міжнародної кампанії з вимогою звільнення українських політв'язнів, які перебувають у російських тюрмах, включно з Олегом Сенцовим, відомим кінорежисером, і включно з паном Сущенком, відомим журналістом, кримськотатарськими активістами і українцями Криму, які вже довгі роки перебувають у в'язницях лише за те, що відмовилися здавати український паспорт і повісили український прапор, будучи патріотами нашої держави", - сказав Порошенко.

Він також висловив подяку Норвегії за приєднання до санкцій ЄС (Норвегія не є членом Євросоюзу - ред.) проти Росії, які "твердо підтримують український сувернітет".

Як відомо, всього в Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Читайте також: SaveOlegSentsov: петиція на сайті Білого дому зібрала необхідні 100 тисяч підписів

Український режисер із Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення усіх українців - політв'язнів Кремля.

Український активіст у Криму Володимир Балух перебуває за гратами вже 1 рік і 9 місяців. На думку правозахисників, російська окупаційна влада почала його переслідувати за жовто-синій прапор на даху його будинку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-