Денісовій досі не дають дозвіл на побачення з Сущенком

Денісовій досі не дають дозвіл на побачення з Сущенком

Укрінформ
Уповноваженому Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій досі не дають дозвіл на побачення з незаконно засудженим у РФ українським журналістом Романом Сущенком.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"З 9-ї ранку телефоную до Московського міського суду, на розгляді якого зараз клопотання Посольства України про мій візит до Романа Сущенка. Відповідь одна - рішення з Вашого питання не прийнято. На місці нікого, крім секретарів, немає, всі на засіданнях", - наголосила Денісова.

За словами українського омбудсмена, Посольство України в РФ направило терміновий лист до голови суду Ольги Єгорової (копію - до Федеральної служби виконання покарань) з проханням прискорити рішення з цього питання.

Як повідомлялося, Денісову з 18 червня не пускають до Сущенка.

Читайте також: Російська омбудсмен хоче відвідати 50 утримуваних росіян, а не 34 - Денісова

Вона з 15 червня перебуває в Росії, але їй постійно відмовляють у зустрічах з українськими політв'язнями, яких у Росії й анексованому Криму утримують близько 70-ти.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка протиправно затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Йому висунули обвинувачення в "шпигунстві".

4 червня 2018 року Мосміськсуд засудив Сущенка до 12 років ув'язнення.

Раніше з вимогами до російської влади звільнити Сущенка виступили Міжнародна і Європейська федерації журналістів (IFJ - EFJ), "Репортери без кордонів", Рада Європейського альянсу інформаційних агентств і ОБСЄ.

Фото: Роман Цимбалюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-