Відвідини Сущенка: Денісова скаржиться на

Відвідини Сущенка: Денісова скаржиться на "зайнятих" російських чиновників

Укрінформ
Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Москві чекає на рішення міського суду щодо відвідання незаконно засудженого в РФ журналіста Романа Сущенка.

Особа, відповідальна за розгляд відповідного клопотання, буде зайнята ще дві години, повідомила омбудсмен у Facebook.

"Тільки-но поспілкувалася із головою Московського міського суду Ольгою Єгоровою. Вона повідомила, що клопотання Посольства України про відвідання мною Романа Сущенка розписано нею на заступника Дмитра Фоміна. Зараз він на засіданні президії, і буде зайнятий ще дві години. Після він вже розглядатиме наше клопотання. Усі контакти для зв'язку з нами ми залишили в приймальні. Чекаємо", - зазначила Денісова.

Вона також проінформувала, що разом з українським консулом приїхала до Московського міськсуду о дев’ятій ранку.

Як повідомлялося, Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але їй постійно відмовляють у зустрічах з українськими політв'язнями - Олегом Сенцовим, Романом Сущенком, Миколою Карпюком. Після того, як 19 червня її вкотре не пустили до Сенцова, який 14 травня оголосив голодування, Денісова відправила лист голові Регіональної делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста в РФ, Білорусі та Молдові Магне Барту з проханням допомогти зустрітися з українськими політв'язнями.

Читайте також: Сущенку є що розповісти українському омбудсмену - Фейгін

Усього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-