Адвокат заявляє, що Денісова мала судовий дозвіл на зустріч із Сущенком

Адвокат заявляє, що Денісова мала судовий дозвіл на зустріч із Сущенком

Укрінформ
Громадський захисник українського журналіста Романа Сущенка вважає «обурливим порушенням прав підзахисного» недопуск до Сущенка омбудсмена Людмили Денісової.

Про це Фейгін написав в Facebook.

«Недопущення українського омбудсмена Людмили Денісової до Романа Сущенка в СІЗО «Лефортово» є обурливим порушенням прав мого підзахисного. Привід обрано, судячи з коментаря якогось члена ГНК (Громадська наглядова комісія - ред.), дуже ідіотський», - сказав Фейгін.

Він також уточнив, що сьогодні, у понеділок, відвідав Романа Сущенка та «спеціально скоротив зустріч у СІЗО, щоб до обіду до нього могла потрапити український омбудсмен Денісова». «Вона мала дозвіл від Московського міського суду. Не дуже зрозуміло, хто посмів його анулювати. Законні підстави були для відвідування. Вся вина за зрив відвідування Людмилою Денісовою українських політв'язнів (тричі!) лежить на пані Москальковій, знехотя перервавшої свою відпустку в Греції через необхідність щось робити з питання обміну і голодувань», - вважає захисник.

Читайте також: Денісову за п'ять днів у Росії не пустили до жодного з політв'язнів

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому висунули обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

4 червня Мосміськсуд оголосив вирок Сущенку - 12 років колонії суворого режиму. 5 червня була подана скарга на винесений вирок.

Як повідомляв 9 червня Укрінформ, Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої було домовлено надати можливість уповноваженим з прав людини обох країн відвідати ув'язнених громадян.

У понеділок, 18 червня, відповідальний секретар Громадської наглядової комісії (ГНК) Москви Іван Мельников з посиланням на представника слідчого ізолятора Лефортово заявив, що Денісова не допущена до Сущенка, оскільки, нібито, немає "правових підстав для її допуску" в СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-