Вирок Сущенку може прискорити його звільнення - Геращенко

Вирок Сущенку може прискорити його звільнення - Геращенко

Відео
Укрінформ
Винесений в Москві вирок українському журналісту Роману Сущенку дає Україні більше можливостей у переговорах щодо його звільнення.

Про це заявила віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

«Я хочу нагадати, що всіх, кого нам вдалося звільнити з російських в'язниць, отримали цей шанс після винесення псевдоприговора. Тому з одного боку, винесення вироку дає нам більше маневрів у переговорах для того, щоб розмовляти з Москвою для визволення Романа», - сказала Геращенко.

Читайте також: "Маховик репресій набирає обертів": соцмережі про вирок Сущенку

У той же час, зазначила вона, це не означає, що процес звільнення Сущенка буде швидким. Вона привела в приклад інших українських політв'язнів, яким вже винесені вироки, але які досі залишаються у російських в'язницях.

Читайте також: Геращенко про вирок Сущенку: Ми не визнаємо псевдовироки судилищ над українцями

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, в порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому пред'явили звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР Міноборони це спростували.

Суд 4 червня виніс вирок журналісту у вигляді 12 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-