Сущенко надіслав малюнок Чикаго, який створив майже рік тому

Сущенко надіслав малюнок Чикаго, який створив майже рік тому

Укрінформ
Незаконно заарештований у Москві кореспондент Укрінформу Роман Сущенко надіслав свій тринадцятий малюнок із російського СІЗО "Лефортово" - урбаністичний пейзаж американського міста Чикаго.

Про це Укрінформу повідомила його донька Юлія Сущенко.

"Сьогодні прийшов лист від батька ще за липень 2017 року, в якому він вітає мене з Днем народження. У конверт він поклав свій урбаністичний пейзаж міста Чикаго. Це тринадцятий за рахунком малюнок, який батько створив за більш ніж півтора роки ув'язнення та надіслав нам", - зазначила вона.

На звороті малюнка український журналіст вказав, що у створенні зображення використав папір, кулькову ручку, чай та лушпиння цибулі.

Загалом за час перебування у московському СІЗО від власкора Укрінформу надійшли весняний пейзаж, вид на французькі міста Париж та Сен-Мало, маяк Ар-Мен у Бретані, швейцарське місто Женеву та італійські Перуджу, Парму та Венецію, португальський Лісабон, а також пейзаж української місцевості - річки Рось, Андріївського узвозу та київський зимовий пейзаж із зображенням пам'ятника Святому Володимиру.

Як уже повідомлялося, 24 квітня захисника журналіста Фейгіна позбавили статусу адвоката. 27 квітня суд дозволив йому повернутися в процес як громадському захиснику.

Дебати у справі незаконно затриманого в РФ українського журналіста Романа Сущенка пройдуть 28 травня. Отже, вирок йому може бути винесений вже на початку червня.

Раніше Фейгін також говорив про важливість у зв'язку із справою Романа Сущенка візиту в Росію президента Франції Еммануеля Макрона - імовірно 24-25 травня. 

Читайте також: У Києві пройшов флешмоб, присвячений четвертій річниці арешту Сенцова

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою.

7 жовтня йому висунули звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. Натомість у ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд продовжив арешт Сущенка до 16 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-