Доказів невинуватості Сущенка достатньо - адвокат

Доказів невинуватості Сущенка достатньо - адвокат

Укрінформ
У Московському міському суді обвинувачення у справі незаконно затриманого в РФ українського журналіста Романа Сущенка в понеділок закінчило представлення своїх аргументів. У середу свої свідчення представить захист.

Про це адвокат українця Марк Фейгін розповів Укрінформу.

«У понеділок сторона обвинувачення надавала свої докази. Це протоколи допитів, рапорти, довідки, аудіо- та відеозаписи. Далі в дебатах сторін обвинувачення буде посилатися на ці матеріали. У середу, 25 квітня, свої докази надасть сторона захисту. На мій погляд, у нас достатньо доказів на підтримку нашої версії, що Сущенко ні в чому не винен, а щодо нього була здійснена провокація», - сказав адвокат.

Він також уточнив, що захист подаватиме ряд клопотань (наприклад, щодо «характеристии особистості» його підзахисного). Ймовірно, Роман Сущенко в допиті не братиме участі. Зараз захист вирішує, наскільки доцільно проводити допити інших учасників процесу.

«І черговий раз нагадую, що не потрібно займатися самозакоханістю, і сподіватися на процесуальну коректність процесу. Тим більше, в нинішніх умовах, коли процес закритий. І обвинувачення, не боячись критики, навіть до подання доказів, з моєї точки зору, поставилося не надто суворо. Але не це головне. Повторюся, доля Сущенка вирішуватиметься в політичних переговорах на вищому рівні. У цьому сенсі, на мій погляд, важливим стане приїзд президента Франції наприкінці травня на Санкт-Петербурзький економічний форум», - підкреслив Фейгін.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка з порушенням міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Читайте також: Справа Сущенка: 25 квітня суд заслухає докази захисту

7 жовтня йому висунули обвинувачення у «шпигунстві». У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд продовжив арешт Сущенка до 16 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-