Московський суд продовжив Сущенку арешт на півроку

Московський суд продовжив Сущенку арешт на півроку

Оновлено
Укрінформ
У перший день попередніх слухань у справі незаконно затриманого в Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, що тривають в Московському міському суді, йому було продовжено арешт на півроку. У середу адвокат Сущенко Марк Фейгін оскаржить це рішення.

Про це він повідомив кореспондентові Укрінформу.

«В даному випадку продовження арешту – абсолютно стандартна ситуація. Арешт Роману Сущенку було продовжено на півроку, рахуючи з дня надходження кримінальної справи до суду. Оскільки воно надійшло 16 березня, то арешт продовжено до 16 вересня. Завтра, в середу, я, природно, буду оскаржувати це рішення», - сказав Фейгін.

ЗМІ повідомили деякі деталі початковій стадії судового засідання в Мосміськсуді. Вела його колегія з трьох суддів - Фісенко, Музиченко і Абазова. Звинувачення представляв начальник відділу звинувачення Генпрокуратури Антипов. Суд встановив особу підсудного, а також те, що він раніше не притягувався до кримінальної відповідальності.

Читайте також: Сущенко не визнає провину - адвокат

Далі настала закрита частина засідання. Із залу суду попросили вийти не тільки журналістів, але й українського консула Геннадія Брескаленка, якому не дали можливість виступати громадським захисником Сущенка.

Як відомо, справа Сущенка засекречено. Крім того, попередні слухання завжди проводяться в закритому режимі. Продовжиться засідання 28 березня о 10:30.

Читайте також: Стало відомо, хто вестиме слухання у справі Сущенка

На думку адвоката Марка Фейгіна, судовий процес у «справі Сущенка» може відбутися впродовж місяця. Як припускає адвокат, такий розвиток подій може свідчити, що з приводу Сущенка існують домовленості на вищому міжнародному рівні. Відповідно, одразу після оголошення вироку потрібно буде інтенсифікувати переговорний процес, щоб вийти на помилування, обмін, той чи інший варіант звільнення українського журналіста.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунули звинувачення у «шпигунстві». У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ це спростували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-