Адвокат: у справі Сущенка від обвинувачення  будуть лише два свідки

Адвокат: у справі Сущенка від обвинувачення будуть лише два свідки

Укрінформ
На попередніх слуханнях у справі незаконно заарештованого в Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, які проходять у Московському міському суді, обвинуваченням було заявлено лише 2 свідків.

Про це повідомив кореспонденту Укрінформу адвокат журналіста Марк Фейгін.

"Насамперед, хочу наголосити, що мій підзахисний не визнає вину "в повному обсязі", тобто Сущенко повністю заперечує обвинувачення. Тепер про те, як складаються судові засідання. Коректно, шанобливо, без жорсткого тиску, який мені доводилося зустрічати в інших справах. Також заявлено лише двох свідків (один - основний свідок обвинувачення, один - родич Романа), а не 4. Ми не стали з цим сперечатися. Виходячи з усього цього, можу припустити, що суд пройде швидко - протягом квітня", - сказав Фейгін.

За його словами, такий розвиток подій може свідчити, що з приводу Сущенка існують домовленості на вищому міжнародному рівні. І, відповідно, відразу після оголошення вироку треба буде інтенсифікувати переговорний процес, щоб вийти на помилування, обмін, той чи інший варіант щодо звільнення українського журналіста, заявив Фейгін.

Читайте також: Сущенко не визнає провину - адвокат

Як повідомлялося, справа Сущенка засекречена. Крім того, попередні слухання завжди проводяться в закритому режимі. У попередніх слуханнях у справі Сущенка, які почалися в Мосміськсуді у вівторок, 27 березня, зроблено перерву до 10:30 28 березня.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому висунули обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

24 січня 2018 року Московський міський суд продовжив термін тримання під вартою Сущенка на два місяці - до 30 березня 2018 року.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-