Німецьке видання Welt привертає увагу до долі Сущенка

Німецьке видання Welt привертає увагу до долі Сущенка

Укрінформ
Впливове німецьке видання Welt, кореспондента якого Деніза Юджела більше ніж рік утримували в турецькому ув’язненні, але нещодавно відпустили, тепер привертає увагу до інших політичних в'язнів-журналістів.

Про долю кореспондента Укрінформу Романа Сущенко газета пише у четвер, 15 березня.

"Уряд України намагається звільнити репортера. Президент Петро Порошенко оголосив, що його країна готова обміняти Сущенка на російських солдатів, захоплених на Донбасі", - йдеться у статті. 

У ній повідомляється про те, що журналіст, перебуваючи під вартою, пише щоденник і сподівається опублікувати записи після звільнення у вигляді книги - звісно, українською.

Видання нагадує, що український журналіст Роман Сущенко перебуває в російському слідчому ізоляторі понад 500 днів. 49-річного кореспондента Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Москва обвинувачує у шпигунстві. Сущенка арештувала російська служба внутрішньої розвідки ФСБ під час його приватного візиту в Москву. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

 Сущенко заперечив це обвинувачення і назвав його арешт "запланованою провокацією".

 За словами адвоката Сущенка Марка Фейгіна, перше слухання справи в суді заплановано на початок березня. 

Читайте також: Обвинувального висновку в справі Сущенка досі немає - адвокат

Видання наголошує, що ще сотні критично налаштованих спостерігачів, журналістів кинуті за грати в різних країнах, і дає серію матеріалів про деяких з них. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-