Сущенку повідомили про смерть батька - адвокат

Сущенку повідомили про смерть батька - адвокат

Укрінформ
Незаконно затриманому в РФ кореспонденту Укрінформу Роману Сущенку повідомили про смерть його батька.

Про це адвокат Сущенка Марк Фейгін повідомив кореспондентові Укрінформу.

"Сьогодні у мого підзахисного Сущенка був український консул Геннадій Брескаленко. Він повідомив йому про смерть батька. Про реакцію Романа поки не знаю. Постараюся зробити все, щоб потрапити до нього цього тижня", - сказав Фейгін.

При цьому він уточнив, що не впевнений в тому, що зможе потрапити до Сущенка цього тижня. Оскільки робочих днів через свято 8 Березня мало, і вже в середу буде короткий день. "Взагалі згідно з жеребкуванням, відвідини підзахисного у мене тільки 19 березня. Але я постараюся помінятися на більш ранній термін", - додав адвокат.

Як повідомлялося, Володимир Полікарпович Сущенко помер 2 березня на 79-му році життя. Того дня Фейгін відвідував свого підзахисного, але не наважився сказати йому про смерть батька. "Помер батько Романа Сущенка, сьогодні вранці. Бачив щойно Романа в тюрмі. Та не сказав йому. Так що не знає він, що батька більше немає", - написав тоді захисник.

Читайте також: Україна готова передати РФ близько 20 росіян за звільнення бранців Кремля

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву.

24 січня 2018 року Московський міський суд продовжив термін тримання під вартою Роману Сущенку на два місяці - до 30 березня 2018 року. На це рішення була подана апеляційна скарга.

Судові засідання у справі Сущенка, швидше за все, почнуться в березні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-