Тюремники не віддають Сущенку 110 листів - донька журналіста

Тюремники не віддають Сущенку 110 листів - донька журналіста

Укрінформ
Журналісту Укрінформу Роману Сущенку, якого незаконно утримують в московському СІЗО "Лефортово", поки не віддають 110 листів, які надійшли останнім часом на його адресу в слідчий ізолятор. А з близько 80 написаних ним листів відправили лише 11.

Про це розповіла Укрінформу донька Сущенка Юлія за результатами зустрічі з батьком, яка відбулася в СІЗО "Лефортово" 23 січня і тривала трохи більше години.

"Побачення з батьком тривало трохи більше години, говорили знову через скло та по телефону. Чекали з мамою на нього з 10-ї ранку, зайшли близько першої години дня в обідню перерву. Загалом батько почувається нормально, були певні проблеми з зубами, однак зараз він доліковується. Сподіваюся, все буде добре. Передавав усім вітання та подяку за підтримку", - сказала вона. 

Читайте також: Московський суд розгляне продовження арешту Сущенка

Також донька розповіла, що деякі харчові продукти, які вони з матір'ю хотіли передати Сущенку, не пропустили. Їм пояснили, що це пов'язано з правилами СІЗО. 

За словами Юлії, виглядає Сущенко бадьоро, тримається та дуже чекає на повернення додому. 

Також донька українського журналіста розповіла, що Сущенку поки не віддають 110 листів, які надійшли останнім часом на його адресу в СІЗО. А з близько 80 написаних ним відправили лише 11 конвертів. Крім цього, він відправив ще п'ять нових малюнків. Однак Юлія зазначила, що останній лист, який отримала від батька, датований серпнем 2017-го.

Раніше повідомлялося, що в середу, 24 січня, в Москві відбудеться суд щодо продовження терміну утримання під вартою журналіста Укрінформу Сущенка, який незаконно утримується в СІЗО «Лефортово».

Як повідомляв Укрінформ, 18 січня Московський міський суд відхилив апеляційну скаргу захисту Сущенка на рішення суду першої інстанції про продовження терміну утримання його під вартою до 30 січня 2018 року.

Раніше Фейгін заявляв, що судові засідання у справі його підзахисного можуть розпочатися у кращому випадку 25-28 січня.

Фейгін також повідомляв, що це, ймовірно, буде останнє побачення Сущенка з родичами під час слідства. «Коли розпочнеться судовий процес, процедура зміниться. Дозвіл вже потрібно буде отримувати у Мосміськсуду. А це набагато довший бюрократичний процес. Причому з тією ж тяганиною при отриманні права на побачення зіткнуться і офіційні особи, наприклад консул України», - пояснив адвокат.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Сущенка з порушенням міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-