Адвокат назвав приблизну дату початку суду в справі Сущенка

Адвокат назвав приблизну дату початку суду в справі Сущенка

Укрінформ
Адвокат незаконно заарештованого у РФ українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін передбачає, що судові засідання у справі його підзахисного можуть розпочатися у кращому випадку 25-28 січня.

Про це він повідомив кореспонденту Укрінформу.

"Сподіваюся, що в найближчі півтора-два тижні ми із Романом Володимировичем завершимо ознайомлення із матеріалами слідства. І якщо нічого екстраординарного не трапиться, то суд може розпочатися десь починаючи з 25-28 січня", - сказав Фейгін.

Він нагадав, що затягування із початком суду пов'язане з тим, що матеріали засекреченої справи не можна копіювати й переносити із собою, а також із тим, що у Росії були тривалі новорічно-різдвяні канікули, під час яких зупинялося усе ділове життя.

Читайте також: Сущенку дозволили побачення з дружиною і донькою

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, на порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуте обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

27 листопада 2017 року Мосміськсуд продовжив термін утримання під вартою Сущенка на два місяці - до 30 січня 2018 року. Апеляційну скаргу на арешт Сущенка розглянуть у Мосміськсуді у четвер, 18 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-