Суд над Сущенком може початися наприкінці січня – адвокат

Суд над Сущенком може початися наприкінці січня – адвокат

Укрінформ
Адвокат Марк Фейгін, який захищає журналіста Укрінформу Романа Сущенка, припускає, що судові засідання у справі Сущенка розпочнуться у кращому разі у другій половині січня.

Про це адвокат повідомив кореспондентові Укрінформу.

"Сьогодні відвідав Романа Сущенка. Обговорили перспективи справи. Треба детальніше ознайомитися з останніми томами (з десяти представлених слідством) та з речдоками. Думаю, на суд вдасться вийти у кращому разі у другій половині січня", - сказав Фейгін.

За його словами наступного тижня Романа відвідає консул України в Москві Геннадій Брескаленко. Сам адвокат також відвідає підзахисного - в четвер. А також ще один-два рази зустрінеться з ним на ознайомленні з матеріалами справи. "Після цього розпочнуться довгі російські новорічно-різдвяні канікули. І СІЗО Лефортово буде доступне для відвідування тільки десь з 11 січня", - резюмував адвокат.

Читайте також: Сущенко привітав співвітчизників з Різдвом та Новим роком

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, заарештували 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

27 листопада 2017 року Мосміськсуд продовжив термін тримання під арештом Сущенка на два місяці - до 30 січня 2018 року. Як повідомлялося раніше, Сущенку загрожує 20 років ув'язнення, якщо він не визнає свою провину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-