У Конгресі США нагадали про справу Сущенка

У Конгресі США нагадали про справу Сущенка

Укрінформ
Співголова Українського кокусу Конгресу США конгресвумен Марсі Каптур висловила занепокоєння у зв'язку з тиском на журналістів-шукачів правди в Росії, нагадавши в тому числі про незаконне ув'язнення кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.

Про це законодавець написала на офіційній Тwitter-сторінці.

"Мої колеги та я залишаємося стурбованими переслідуваннями і затриманнями журналістів російською владою не через злочини, а через пошук правди. Свобода преси є фундаментальним принципом демократії", - підкреслила Каптур.

Вона також долучила до свого допису заяву Українського кокусу Конгресу США, оприлюднену раніше, у якій звертається увага на незаконне затримання в Москві журналіста  Сущенка.

Читайте також: Сущенку "обіцяють" 20 років, якщо він не визнає провину - адвокат

"Неправомірне поводження з журналістами, такими як Роман Сущенко, є частиною більшої тенденції політично мотивованих переслідувань та порушення основних прав людини російською владою. Ми приєднуємося до міжнародної спільноти і закликаємо до їх швидкого звільнення", - йдеться у заяві.

Документ підписали члени Палати представників США Марсі Каптур, конгресмен-республіканець від штату Меріленд Енді Гаріс, демократ Сандер Левін і республіканець від штату Пенсільванія Браян Фіцпатрік.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-