Російські слідчі хочуть ще на два місяці продовжити арешт Сущенку

Російські слідчі хочуть ще на два місяці продовжити арешт Сущенку

Політв’язні
Укрінформ
Московський міський суд вранці 27 листопада розгляне клопотання слідства про продовження терміну утримання під вартою незаконно заарештованого українського журналіста Романа Сущенка на два місяці.

Про це написав його адвокат Марк Фейгін на своїй сторінці в Facebook.

"У понеділок, 27 листопада, в Мосміськсуді, о 9.30 буде розглянуто клопотання слідства про продовження терміну утримання під вартою Роману Сущенку на два місяці", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, в порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунули обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Читайте також: США офіційно виступили на захист Сущенка в ОБСЄ

25 вересня Мосміськсуд продовжив термін утримання під вартою Сущенку на два місяці - до 30 листопада 2017 року. Суд у його справі, на думку захисту журналіста, може початися у січні 2018 року.

Раніше в четвер, 23 листопада, офіційний представник США при ОБСЄ Гаррі Каміан виступив на засіданні постійної Ради ОБСЄ у Відні, де наголосив на безпідставності обвинувачень РФ проти журналіста Укрінформу Романа Сущенка і закликав Москву негайно звільнити українського журналіста.

Фото: Vasily Maximov / AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-