Дружина Сущенка зустрілася з французькими парламентаріями

Дружина Сущенка зустрілася з французькими парламентаріями

Укрінформ
Дружина незаконно утримуваного у РФ кореспондента Укрінформу Романа Сущенка Анжеліка зустрілась у Парижі з членами Групи дружби «Франція-Україна», депутатами Національних зборів Франції на чолі з Валерією Фор-Мунтян.

Під час розмови йшлося про перспективи звільнення журналіста, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Під час зустрічі були обговорені можливі спільні дії, спрямовані на звільнення власкора Укрінформу у Франції Романа Сущенка, або щонайменше поліпшення умов його ув’язнення та дотримання щодо нього фундаментальних прав людини, які, за багатьма ознаками, наразі є порушеними», - повідомило Посольство України у Франції, яке виступило організатором зустрічі.

Родина незаконно утримуваного у РФ власного кореспондента Укрінформу у Франції сподівається на те, що зустріч приверне увагу до справи Сущенка, а це, у свою чергу, сприятиме його звільненню.

Читайте також: Сьогодні суд у Москві розгляне апеляцію на продовження арешту Сущенка

«Наша родина дуже сподівається, що ця зустріч не залишить байдужою представників Франції - країни, в якій мій чоловік працював шість років, і в позитивному ключі вплине на подальший перебіг подій у долі Романа», - прокоментувала Укрінформу за результатами зустрічі дружина Романа Сущенка Анжеліка.

Як відомо, сьогодні московський міський суд розгляне апеляцію захисту на продовження терміну арешту незаконно утримуваного в РФ журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

За словами адвоката Фейгіна, справу щодо Сущенка завершено. Захист ознайомився з двома її томами з десяти.

25 вересня Мосміськсуд продовжив термін утримання під вартою Сущенка на два місяці - до 30 листопада 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-