Адвокат Сущенка сказав, коли оскаржать арешт

Адвокат Сущенка сказав, коли оскаржать арешт

Укрінформ
Адвокат Марк Фейгін, який захищає незаконно затриманого у Москві українського журналіста Романа Сущенка, назвав терміни судових дій щодо тримання його підзахисного під вартою.

Про це Фейгін повідомив кореспондентові Укрінформу.

"Нагадаю, що термін утримання Сущенка під вартою закінчується 30 листопада. На початку другої половини листопада президія Московського міського суду розгляне моє оскарження цього рішення. А десь за тиждень до закінчення строку тримання відбудеться засідання про продовження арешту", - сказав Фейгін.

Він припускає, що тримання під вартою буде продовжено ще на два місяці.

Читайте також: Адвокат: слідство у справі Сущенка завершили, усього – 10 томів

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенко, в порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву. Термін тримання Сущенка під вартою закінчується 30 листопада.

У п'ятницю міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлема Дезіра максимально використовувати свій мандат для сприяння звільненню незаконно утримуваних Росією українських журналістів Романа Сущенка, Миколи Семени, Станіслава Асєєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-