Євродепутат Гармс закликає світ не замовчувати тему Сущенка

Євродепутат Гармс закликає світ не замовчувати тему Сущенка

Укрінформ
Депутат Європарламенту Ребека Гармс вважає важливим постійно привертати міжнародну увагу до справи Романа Сущенка та інших українських політв'язнів.

Про це вона заявила в коментарі кореспондентові Укрінформу у ФРН.

"Важливо привернути увагу міжнародного співтовариства до "справи Сущенка", - заявила німецький політик.

Вона закликала російську владу "негайно звільнити Романа Сущенка з ув’язнення в Лефортово в Москві і гарантувати його безпечне повернення до України". "Я вимагаю того ж для решти всіх українських політв'язнів у російських в'язницях", - додала Гармс.

Депутат ЄП нагадала, що вона також настійно закликає Раду Європи і ії комісара з прав людини працювати над тим, щоб звільнити всіх українських заручників Кремля.

Читайте також: Росія має надати докази проти Сущенка, або відпустити його - EANA

"Для моніторингу ситуації всіх українських політв'язнів, умов тримання їх в російських в'язницях і стану здоров'я терміново необхідна міжнародна делегація", - підкреслила вона.

Гармс сказала, що в цей сумний «ювілейний» день ув’язнення українського журналіста Романа Сущенка її думки звернено до нього, його сім'ї і друзів.

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня виповнюється рік з дати незаконного арешту і тримання під вартою журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

У річницю з дня незаконного арешту колеги Укрінформ провів акцію-перфоманс і запустили в соцмережах флешмоб #FreeSushchenko на підтримку Романа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-