Звільнення Сущенка: Президент сподівається на позитив до кінця року

Звільнення Сущенка: Президент сподівається на позитив до кінця року

Укрінформ
Президент Петро Порошенко готовий зробити все від нього залежне, аби журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого вже рік незаконно утримують в РФ, повернувся додому.

Про це глава держави сказав сьогодні в Коломиї, відповідаючи на питання кореспондента Укрінформу.

“Я готовий зробити все, що є в моїх силах, щоб великий українець Сущенко повернувся додому. Я порушив це питання у розмові з (президентом Франції) Еммануелем Макроном, його дружина Бріжіт звернулася із цим до Путіна. І впевнений, що наші скоординовані зусилля повернуть його додому”, - сказав Порошенко.

Він також висловив припущення, що до кінця року "ми отримаємо позитив у цьому питанні".

Читайте також: Кремлю не вдалося зробити із Сущенка “шпигуна” - гендиректор Укрінформу
Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунуто обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

Термін тримання Сущенка під вартою продовжено до 30 листопада.

У річницю з дати незаконного арешту та утримання під вартою журналіста Романа Сущенка Укрінформ провів акцію-перфоменс і запустив у соцмережах флешмоб #FreeSushchenko на підтримку Романа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-